یکی از کسب و کارهای پرطرفدار میان فعالین صنعت غذا، ثبت شرکت مواد غذایی است. در این حوزه معمولا افرادی که در رشته صنایع غذایی فارغ التحصیل شده اند و شرایط لازم برای شروع فعالیت در این حوزه را دارند به سراغ تاسیس شرکت مواد غذایی می روند.
این گونه شرکت ها می توانند در حوزه های مختلفی از صنعت غذا فعالیت داشته باشند و همانند ثبت شرکت بسته بندی مواد غذایی برای شروع فعالیت نیاز به اخذ مجوزهای مختلف دارند.
در این مقاله قرار است شرایط ثبت شرکت مواد غذایی، مدارک مورد نیاز و مجوزهای لازم برای راه اندازی آن را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
حوزه های فعالیت شرکت مواد غذایی
شرکت های صنایع غذایی مطابق ضوابط و قوانین در چندین حوزه مختلف تقسیم بندی می شوند. این شرکت ها می توانند در امر تولید و واردات محصولات زیر فعالیت داشته باشند:
- مواد اولیه
- روغن ها و فرآورده های مرتبط با غلات
- لبنیات
- فرآورده های گوشتی
- کنسروها و مواد غذایی نیمه آماده
- نوشیدنی ها
- افزودنی ها و ادویه جات
- خشکبار و محصولات و فرآورده های کشاورزی
برای ثبت شرکت مواد غذایی چه نوع قالبی مناسب است؟
به طور کلی برای ثبت شرکت از نوع تجاری هفت نوع مختلف در نظر گرفته شده است. در ایران شرکت های مواد غذایی معمولا در قالب شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص ثبت و راه اندازی می شوند.
علت آن هم پروسه ثبتی به نسبت ساده تر و پیچیدگی کمتر مراحل تاسیس این دو نوع شرکت نسبت به سایر انواع شرکت ها می باشد.
شرایط ثبت شرکت مواد غذایی
شرکت های مواد غذایی براساس نوع قالب شرکتی انتخابی، نیازمند وجود شرایط و مدارک متفاوتی هستند. در ادامه شرایط و مدارک مورد نیاز برای تاسیس شرکت مواد غذایی را بررسی می کنیم.
شرایط ثبت شرکت مواد غذایی با مسئولیت محدود
- وجود حداقل ۲ نفر برای تاسیس
- حداقل میزان سرمایه شرکت یک میلیون ریال
- تعهد به پرداخت کل سرمایه شرکت
- ارائه مدارک هویتی موسسین نظیر کارت ملی و شناسنامه
- دریافت گواهی عدم سوء پیشینه برای تمامی اعضای شرکت
- تنظیم اقرارنامه امضاء شده مبنی بر عدم اشتغال مدیران در سایر شرکت های تجاری
- تنظیم اساسنامه شرکت
- تنظیم شرکت نامه
شرایط ثبت شرکت مواد غذایی سهامی خاص
- وجود حداقل ۳ نفر به عنوان هیئت مدیره و ۲ نفر بازرس
- حداقل میزان سرمایه شرکت یک میلیون ریال
- پرداخت حداقل ۳۵ درصد از سرمایه شرکت
- ذکر واژه سهامی خاص قبل یا بعد از اسم شرکت
- ارائه مدارک هویتی موسسین نظیر کارت ملی و شناسنامه
- دریافت گواهی عدم سوء پیشینه برای تمامی اعضای شرکت
- تنظیم اقرارنامه امضاءـ شده مبنی بر عدم اشتغال مدیران در سایر شرکت های تجاری
- تنظیم اساسنامه شرکت
مدارک لازم برای ثبت شرکت مواد غذایی
ثبت شرکت های مواد غذایی نیازمند آمادسازه ای یکسری مدارک برای تاسیس و شروع فعالیت هستند. این مدارک براساس نوع قالب شرکت تا حدودی متفاوت می باشد. مدارک مورد نیاز برای تاسیس شرکت های مواد غذایی به شرح زیر می باشند:
- ارائه کپی مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه) تمامی اعضای شرکت
- ارائه اقرارنامه امضاء شده
- ارائه ۲ نسخه از فرم تقاضانامه امضاء شده
- ارائه ۲ نسخه از فرم اساسنامه امضاء شده
- ارائه ۲ نسخه از فرم شرکت نامه
- دریافت مجوزهای لازم از سازمان های مربوطه (در صورت نیاز)
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
ثبت شرکت مواد غذایی به چه مجوزهای نیاز دارد؟
شرکت های مواد غذایی به دلیل آنکه با سلامت عمومی جامعه در ارتباط هستند به همین خاطر برای تاسیس و شروع فعالیت به اخذ مجوزهای مختلفی نیاز دارند.
مجوز شرکت های صنایع غذایی عموما از طرف سازمان غذا و دارو و نهادهای مرتبط صادر می شود. در ادامه مهم ترین نوع مجوزهای قابل دریافت برای شرکت های مواد غذایی را بررسی می نماییم.
اخذ جواز تاسیس
ثبت شرکت مواد غذایی در اولین مرحله نیازمند اخذ جواز تاسیس است. این مجوز توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر می گردد و پس از صدور آن می توان برای دریافت سایر مجوزها اقدام نمود.
اخذ پروانه بهره برداری
متقاضیان تاسیس شرکت های صنایع غذایی بعد از اخذ جواز تاسیس نیاز به دریافت پروانه بهره برداری دارند. این مجوز از طرف اداره نظارت مواد غذایی که زیرمجموعه سازمان غذا و دارو می باشد قابل دریافت است. دریافت پروانه بهره برداری نیازمند این است که شرکت مورد نظر از نظر تجهیزات فعالیت و موارد بهداشتی مورد تایید باشد.
اخذ پروانه ساخت
اگر شرکت صنایع غذایی قصد تهیه و تولید مواد خوراکی را خاصی داشته باشد باید برای اخذ پروانه ساخت نیز اقدام کند. بدین صورت که سازمان غذا و دارو استانداردهای لازم برای تولید مواد غذایی و آشامیدنی ها را از جهات مختلف مورد بررسی قرار می دهد و در صورت تایید مجوز پروانه ساخت را برای آن شرکت صادر می نماید.
موضوع فعالیت شرکت مواد غذایی
تعیین موضوع فعالیت شرکت یکی از اقدامات مهم پیش از پروسه ثبت است. تعیین موضوع در واقع بیانگر نوع فعالیت شرکت است و بایستی براساس نوع حوزه فعالیت و اهداف مدیران سازمان مشخص گردد. در ادامه تعدادی از مهم ترین موضوعات فعالیت برای شرکت های مواد غذایی را بررسی می نماییم:
- تولید و بسته بندی انواع کلوچه و کیک
- تولید انواع مختلف کلوچه با نام تجاری دیگران
- خرید و فروش مواد اولیه صنایع غذایی
- واردات و صادرات انواع مواد غذایی
- حضور در نمایشگاه های مختلف (داخلی و بین المللی)
- انجام امور بازرگانی و واردات و صادرات، خرید و فروش و پخش کلیه کالاهای مجاز
مراحل ثبت شرکت مواد غذایی
برای ثبت شرکت مواد غذایی پس از آماده سازی مدارک مورد نیاز که پیش تر به آنها اشاره شد باید به سامانه اداره ثبت شرکتها به نشانی اینترنتی irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنید.
در این مرحله لازم است که بخش های مربوط به اطلاعات شرکت را وارد نموده و مدارک مربوطه را در این سامانه بارگزاری نمایید.
پس از گذراندن این مرحله تمامی مدارک و اطلاعات مورد نظر شما در سامانه ادارهه ثبت شرکتها ارسال می شود و کارشناسان مربوطه آنها را بررسی می نمایند.
بعد از تایید اطلاعات و اسناد ارسال شده از سوی کارشناسان، نیاز است که به منظور تطبیق مدارک و دریافت امضاء به صورت حضوری به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید.
در ادامه در صورت تایید مدارک شما و امضای نهایی توسط ئیس اداره ثبت نیاز است که اقدام به انتشار آگهی تاسیس در روزنامه رسمی کنید. بعد از انجام این فعالیت می توانید به صورت قانونی فعالیت خود را در حوزه صنایع غذایی آغاز نمایید.
ثبت شرکت پخش مواد غذایی
تاسیس شرکت پخش مواد غذایی پروسه ثبت نسبتا ساده تری دارد و نیازمند دریافت مجوزهای مختلف برای شروع فعالیت نیست. تنها مجوزی که برای شروع فعالیت نیاز دارید دریافت پروانه کسب است که می بایست آن را از طرف صنف مربوطه دریافت نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقاله ثبت شرکت پخش مواد غذایی رجوع کنید.
ثبت شرکت بسته بندی مواد غذایی
برای راه اندازی شرکت بسته بندی مواد غذایی دریافت مجوزهای مختلف الزامی می باشد. اگر چنان چه قصد تاسیس این نوع شرکت را دارید پیشنهاد می کنیم که پیش از آن با کارشناسان موسسه ثبتی ثبت شاخص راهنمایی بگیرید.
جمع بندی
در این مقاله سعی بر آن شد تا به طور کامل شرایط لازم، مدارک و مجوزهای مورد نیاز و مراحل ثبت شرکت مواد غذایی به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد. همان طور که گفته شد شرکت های مواد غذایی موضوع فعالیت مختلفی دارند و متقاضیان باید براساس اهداف سازمان و نوع فعالیت خود اقدام به تاسیس شرکت مورد نظر کنند.
برای ثبت شرکت های صنایع غذایی می توانید صفر تا صد مراحل آن به را کارشناسان ما در ثبت شاخص واگذار کنید. ثبت شاخص با بیش از ۳۰ سال تجربه در امور ثبتی آماده خدمت رسانی به شما متقاضیان گرامی می باشد.
شما عزیزان از طریق راه های ارتباطی موجود (دکمه تماس و چت آنلاین) می توانید با ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول ثبت شرکت مواد غذایی
بله، قبل از ثبت این نوع شرکت نیاز دارید که مجوزهای مختلفی را از سازمان غذا و دارو و نهادهای مرتبط با آن دریافت نمایید.
ثبت شرکت های مواد غذایی معمولا به صورت مسئولیت محدود و سهامی خاص به ثبت می رسند.