ثبت شاخص

اساسنامه شرکت چیست؟

اساسنامه شرکت

اساسنامه شرکت را می توان یکی از موارد اصلی و مهم در شرکت های سهامی دانست. به طور کلی اساسنامه یک سند مهم برای تاسیس این نوع از شرکت هاست که همه موارد مهم مربوط به شرکت در آن به ثبت می رسد.

معمولا اغلب افرادی که قصد ثبت شرکت خود را دارند در مرحله تنظیم اساسنامه با سوالات و ابهاماتی روبرو می شوند. از همین رو در ادامه به بررسی کامل اساسنامه شرکت و نحوه تنظیم آن می پردازیم.

فهرست مطالب

تعریف اساسنامه شرکت

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که اصلا منظور از اساسنامه شرکت چیست؟ اساسنامه به طور کلی یک نوع تعهد قراردادی مشارکتی میان شرکای شرکت است که در آن مواردی نظیر مسئولیت و وظایف مدیران، روابط شرکای شرکت با همدیگر، حدود اختیارات مجامع عمومی و هیئت مدیره، طریقه نظارت سهامداران بر هیئت مدیره و… تعیین و ثبت می شود.

به طور کلی وجود اساسنامه به شرکت های سهامی خاص و عام به عنوان یک شخصیت حقوقی هویت و اعتبار می بخشد و این شرکت ها بدون وجود آن امکان فعالیت تجاری و ثبت در اداره ثبت شرکت ها را نخواهند داشت.

اساسنامه شرکت ها تابع نظر موسسین و اکثر سهامداران آن بوده و رعایت موارد درج شده در آن برای همگی الزامی می باشد.

طریقه نوشتن اساسنامه شرکت

نوشتن اساسنامه شرکت

قدم اول برای تنظیم و نوشتن اساسنامه شرکت، آشنایی کامل با بخش های مختلف آن و طریقه درج اطلاعات در هر قسمت است.

به زبان ساده اینکه در هر بخشی چه اطلاعاتی باید نوشته شود و چه مواردی نیاز است که در اساسنامه لحاظ گردد. در ادامه موضوعاتی که در اساسنامه شرکت ها نیاز به ذکر هستند را با یکدیگر بررسی می کنیم.

اساسنامه شرکت شامل چه مواردی است؟

موارد مندرج در اساسنامه شرکت

طبق ماده ۸ لایحه اصلاحی قانون تجارت ایران، اساسنامه شرکت باید با ذکر تاریخ توسط تمامی سهامداران به امضاء برسد و شامل موارد زیر باشد:

  • نام شرکت
  • موضوع فعالیت شرکت به طور صحیح و شفاف
  • مدت شرکت (دوره فعالیت شرکت)
  • مرکز اصلی شرکت و شعبه های آن
  • مقدار سرمایه شرکت و تعیین آن به صورت نقدی و غیرنقدی
  • تعداد سهام بی نام و با نام و مبلغ اسمی آنها و تعیین تعداد، ویژگی ها و امتیازات سهام ممتاز در صورت ایجاد این نوع سهام
  • مشخص کردن مبلغی پرداختی هر سهم از طرف شرکا و سهامداران و چگونگی مطالبه بقیه مبلغ اسمی هر سهم و مدتی که باید مطالبه گردد که نباید بیشتر از پنج سال باشد
  • طریقه انتقال سهام با نام
  • نحوه تبدیل سهام بانام به سهام بی‌ نام و بالعکس
  • شرایط و ترتیب صدور اوراق قرضه در صورت اقدام برای آن
  • شرایط و ترتیب کاهش و افزایش سرمایه شرکت
  • مواقع و ترتیب دعوت مجامع عمومی
  • ذکر مقررات در مورد حد نصاب لازم جهت تشکیل مجامع عمومی و ترتیب اداره آنها
  • طریقه شور و اخذ رای و اکثریت لازم برای معتبر بودن تصمیم گیری های مجامع عمومی
  • ذکر تعداد مدیران شرکت، طریقه انتخاب، مدت ماموریت و نحوه تعیین جانشین برای مدیران فوت شده و استعفا داده و یا مدیرانی که از منظر قانونی محجور، معزول و یا ممنوع الفعالیت شوند
  • تعیین وظایف و حدود اختیارات مدیران شرکت
  • تعداد سهام تضمینی که مدیران می بایست به صندوق شرکت پرداخت کنند
  • تعداد بازرسین شرکت و طریقه انتخاب و مدت ماموریت آنها
  • تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت و ذکر موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسلیم آن به بازرسان و مجمع عمومی سالانه
  • نحوه انحلال شرکت و ترتیب تصفیه آن
  • چگونی ایجاد تغییرات در اساسنامه شرکت

اساسنامه شرکت سهامی خاص

اساسنامه شرکت سهامی خاص

شرکت های سهامی خاص به منظور تشکیل و شروع فعالیت نیاز به ثبت در اداره ثبت شرکتها دارند. یکی از مواردی که برای پروسه تاسیس این نوع شرکت ها مورد نیاز است اساسنامه شرکت می باشد.

از آن جایی که نوشتن اساسنامه شرکت سهامی خاص نیازمند آگاهی از قوانین تجارت و رعایت نکات مهم در تنظیم آن است بسیاری از افراد انجام آن را به متخصصین این حوزه می سپارند.

موسسه ثبت شاخص با بیش از ۳۰ سال سابقه در امور ثبت، از صفر تا صد تنظیم اساسنامه تا ثبت شرکت سهامی خاص همراه شماست تا بدون نگرانی و در سریع ترین زمان شرکت مورد نظرتان را تاسیس نمایید.

جهت مشاوره رایگان برای تنظیم اساسنامه شرکت خود می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود و یا تکمیل فرم زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

اساسنامه شرکت سهامی عام

شرکت های سهامی عام به عنوان یکی از شرکت های سهامی نیازمند تنظیم اساسنامه هستند. این شرکت ها نسبت به شرکت های سهامی خاص حساسیت های بیشتری در مراحل ثبت دارند و به همین خاطر تنظیم اساسنامه در آنها نیز باید با دقت کامل و به صورت صحیح انجام شود.

معمولا تمامی اشخاصی که برای ثبت شرکت سهامی عام اقدام می کنند کل پروسه ثبت از جمله تنظیم اساسنامه را به متخصصان امور ثبتی واگذار می کنند. از همین رو توصیه می شود که اگر قصد تاسیس شرکت سهامی عام را دارید پیش از هر چیز از موسسات فعال در حوزه ثبت مشاوره بگیرید.

اساسنامه شرکت با مسئولیت محدود

در شرکت های با مسئولیت محدود به جای اساسنامه سند دیگری تحت عنوان شرکت نامه تنظیم می شود. در این شرکت ها از ابتدا خلاصه ای از شرکت نامه و ضمیمه های آن به وزارت دادگستری ارسال شده و توسط قوه قضائیه چاپ می گردد.

در انتها نیز این سند در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتى قرار خواهد گرفت.

تفاوت اساسنامه و شرکتنامه چیست؟

تفاوت اساسنامه و شرکت نامه

اساسنامه شرکت مخصوص شرکت های سهامی یعنی سهامی خاص و عام است و به طور کلی سندی است که تمامی موضوعات مهم شرکت در آن ثبت می شود. در حالی که برای ثبت شرکت مسئولیت محدود، تضامنی و نسبی از سندی به نام شرکت نامه استفاده می کنند. در شرکت نامه مواردی نظیر بین دو یا چند شریک به‌ منظور تاسیس شرکت تجارتى تنظیم مى ‌شود.

چگونگی تغییر اساسنامه شرکت

تغییر اساسنامه شرکت به دو طریق قابل انجام است.

اولین نوع آن اصلاح مواد اساسنامه شرکت می باشد. اصلاحات لازم در اساسنامه باید با رعایت مقررات وضع شده در قانون تجارت صورت گیرد و با تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی فوق ‌العاده هر یک از بندهای اساسنامه قابل اصلاح هستند.

روش دوم تصویب اساسنامه جدید شرکت است. این مورد با نیز تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی فوق‌العاده انجام می شود.

تنظیم اساسنامه شرکت در ثبت شاخص

ثبت شاخص به عنوان یکی از باسابقه ترین موسسات ثبتی ایران در زمینه ثبت انواع شرکت ها و تنظیم اساسنامه شرکت آماده راهنمایی و ارائه خدمات به شما عزیزان است.

شما مدیران گرامی به منظور ثبت شرکت و تنظیم اساسنامه، شرکت نامه و… می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود در وبسایت با کارشناسان ما در تماس باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

سوالات متداول اساسنامه شرکت

خیر، تنها شرکت های سهامی خاص و عام مستلزم تنظیم اساسنامه هستند.

بلی، اما به دلایل وجود موضوعات مهم در اساسنامه توصیه می شود که تنظیم و نوشتن آن را به متخصصان امور ثبتی واگذار کنید.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
پیمایش به بالا
Call Now Button