ثبت شاخص

ثبت موسسه | راهنمای تاسیس موسسه غیرتجاری

ثبت موسسه
فهرست مطالب

ثبت موسسه به طور کلی برای انجام امور غیر تجاری یا غیر بازرگانی انجام می شود. این موسسات می توانند فعالیت های مختلفی را دنبال کنند و شرایط و مدارک مورد نیاز برای ثبت هر کدام از آنها متفاوت است.

اگر قصد دارید موسه غیر تجاری ثبت کنید و از مراحل و شرایط ثبت موسسه آگاه نیستید، در این مقاله همراه ما باشید تا همه چیز درباره این موسسات را بررسی کنیم.

مشاوره رایگان

انواع موسسات غیر تجاری

انواع موسسات غیر تجاری

قدم اول برای ثبت موسسه آشنایی با انواع موسسات غیر تجاری است. موسسات غیر تجاری را به صورت کلی می توان در دو گروه طبقه بندی کرد:

  • موسسه غیر تجاری انتفاعی
  • موسسه غیر تجاری غیر انتفاعی

موسسات غیر تجاری انتفاعی به هدف کسب منافع مادی و تقسیم سود بین اعضای موسسه و دیگران تاسیس می شوند. به عنوان مثال انواع موسسات فنی، موسسات حقوقی، دفاتر وکالت، مطب های پزشکی و… را می توان در این دسته قرار داد.

در طرف مقابل موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی قرار می گیرند که در این موسسات، هدف کسب منافع مادی یا تقسیم سود نیست بلکه بیشتر امور فرهنگی، علمی، آموزشی یا حرفه ای مد نظر است.

به عنوان مثال موسسات پژوهشی، سازمان ها و نهادهای دولتی، مدارس، دانشگاه ها و… همگی در این دسته قرار می گیرند.

برای آشنایی بیشتر با انواع موسسات پیشنهاد می دهیم مقاله انواع موسسه غیر تجاری را مطالعه کنید.

شرایط ثبت موسسه

شرایط ثبت موسسه

برای ثبت موسسه های غیر تجاری همچون ثبت سایر شرکت ها شرایط خاصی وجود دارد که فقط در صورت داشتن این شرایط می توانید اقدام به ثبت موسسات غیر تجاری کنید. این شرایط شامل موارد زیر است:

  • موضوع فعالیت موسسه ها نباید تجاری یا بازرگانی (خرید و فروش، صادرات و واردات کالا) باشد.
  • برای تشکیل موسسه باید حداقل دو فرد بالای ۱۸ سال به عنوان موسس و اعضای هیئت مدیره معرفی شوند.
  • موضوع فعالیت برخی از موسسات نیاز به اخذ مجوز مربوطه دارد.
  • سرمایه اولیه برای ثبت موسسات در حالت عادی یک میلیون ریال معادل ۱۰۰ هزار تومان است که می تواند نقدی یا غیر نقدی باشد. اما امکان تقسیم آن به صورت سهام ممکن نیست.
  • محل فعالیت موسسه می تواند با توجه به موضوع فعالیت موسسه، تجاری، اداری یا مسکونی باشد. اما استعلام کد پستی محل فعالیت باید برای ثبت موسسات اخذ شود.
  • مدت فعالیت موسسه را می توان محدود یا نامحدود تعیین کرد که با توجه به موضوع فعالیت موسسه تعیین خواهد شد.

مدارک لازم برای ثبت موسسه

مدارک ثبت موسسه

اولین مرحله برای ثبت موسسه غیر تجاری تهیه و آماده سازی مدارک است. مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسات ممکن است با توجه به نوع موسسه، متفاوت باشد.

به صورت کلی برای ثبت هر نوع موسسه ای باید مدارک زیر را تهیه کنید:

مراحل ثبت موسسه

مراحل ثبت موسسه

پس از تهیه مدارک مورد نیاز نوبت به شروع ثبت موسسه می رسد. برای ثبت، متقاضی یا نماینده قانونی او باید مدارک و اطلاعات خواسته شده را روی سایت قرار دهد.

حتما بخوانید:   ثبت موسسه خیریه

بخشی از مراحل ثبت موسسه به صورت آنلاین و در سامانه ثبت شرکت ها انجام می شود و بعد از ارسال نسخه فیزیکی مدارک، در مراحل نهایی نیاز به حضور فیزیکی متقاضی یا نماینده او در اداره ثبت شرکت ها وجود خواهد داشت.

راهنمای ثبت موسسه

راهنمای ثبت موسسه

برای ثبت موسسه غیر تجاری، در مرحله اول باید به سامانه جامع ثبت شرکت ها مراجعه کنید و گزینه تاسیس شخصیت حقوقی را در سایت انتخاب نمایید. با این کار وارد صفحه ای می شوید که یک فرم اطلاعاتی در اختیارتان قرار می گیرد و باید اطلاعات موسسه و متقاضی را به دقت پر کنید.

در مرحله بعدی نام های انتخابی خودتان برای موسسه را وارد می کنید. توجه داشته باشید که نام ها باید به ترتیب اولویت باشد.

در مراحل بعدی، گروه فعالیت و اطلاعات مربوط به دارایی موسسه باید وارد شوند، همچنین روزنامه کثیر الانتشار مورد نظرتان را برای انتشار آگهی انتخاب می کنید. تنظیم اساسنامه موسسه و وارد کردن متن صورتجلسه نیز قدم های بعدی وارد کردن اطلاعات در سامانه ثبت شرکت ها هستند.

با تکمیل اطلاعات و بارگذاری موارد خواسته شده، رسید پذیرش اینترنتی را مشاهده خواهید کرد. در صورتی که کارشناس مدارک را تایید کنید، این رسید را به همراه سایر مدارکی که تهیه کردید، باید به صورت پستی به اداره ثبت شرکت ها بفرستید.

در صورت نبود نقص در مدارک، حضور متقاضی یا نماینده او در مرحله آخر برای امضای دفاتر و پرداخت هزینه چاپ آگهی در روزنامه ضروری است. در مرحله نهایی شماره ثبت موسسه را دریافت می کنید و آگهی ثبت موسسه منتشر خواهد شد.

اوراق ثبت موسسه غیر تجاری

برای ثبت موسسه غیر تجاری لازم است اوراقی تهیه شود. این اوراق باید به امضای شرکای موسسه و اعضای آن برسد تا مشکلات قانونی در آینده برای موسسه پیش نیاید. این اوراق عبارتند از:

  • تقاضانامه موسسه غیر تجاری
  • اساسنامه موسسه غیر تجاری
  • صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
  • صورتجلسه هیئت مدیره یا هیئت امناء
  • اقرارنامه مدیران
  • مجوزهای لازم برای فعالیت موسسه (در صورت نیاز)

توجه داشته باشید که این اوراق برای تمامی موسسه های غیر تجاری ثابت نیست و با توجه به موضوع فعالیت موسسه تعیین می شود. برای اطلاع دقیق از مدارک و اوراق مورد نیاز برای ثب موسسه خود، با کارشناسان ما در ثبت شاخص تماس بگیرید تا شما را دقیق تر راهنمایی کنند.

هزینه ثبت موسسه

هزینه ثبت موسسه

برای ثبت موسسه غیر تجاری بخشی از هزینه ها مربوط به هزینه های اداری و بخشی دیگر مربوط به هزینه های تاسیس موسسه است. هزینه های اداری ثبت موسسه همچون هزینه ثبت شرکت شامل هزینه های پستی مربوط به ارسال مدارک، هزینه حق الثبت و هزینه انتشار ۲ نوبت آگهی در روزنامه رسمی است.

حتما بخوانید:   شرکت مسئولیت محدود بهتر است یا سهامی خاص؟

سایر هزینه هایی که برای تاسیس موسسه باید در نظر داشته باشید مربوط به تنظیم اوراق قانونی و ثبت آنهاست. در صورتی که با تنظیم قانونی اوراق آشنایی ندارید، بهتر است از همراهی یک موسسه ثبتی بهره مند شوید. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ثبت شاخص در تماس باشید.

مشاوره رایگان با ما

حداقل سرمایه برای ثبت موسسه غیر تجاری

سرمایه اولیه برای ثبت موسسات غیر تجاری متغیر است. برخی از موسسات غیر تجاری که مجوزهای دولتی دارند، نیازی به سرمایه اولیه نخواهند داشت. اما در حالت کلی سایر موسسات باید حداقل سرمایه یک میلیون ریال را تهیه کرده باشند.

سرمایه اولیه می تواند بین شرکا تقسیم شود و به صورت نقدی یا غیر نقدی باشد؛ با این حال موسسات غیر تجاری اجازه ندارند سرمایه را به صورت قطعات سهام تقسیم کنند. بخشی از سرمایه که به صورت نقدی است باید به یک حساب بانکی پرداخت شده یا در صندوق مربوط به موسسه با اقرار نماینده قانونی موسسه قرار بگیرد.

موسساتی که سرمایه اولیه خودشان را از افراد خیّر، سازمان ها و نهادهای دولتی، ملی، خصوصی و بین المللی دریافت کردند نیز امکان ثبت موسسه را دارند. البته در این شرایط نهادها و سازمان های خیّر هیچ گونه شراکتی در موسسه ندارند و صرفا برای یاری رساندن، سرمایه را تهیه می کنند.

در نظر داشته باشید که انتقال سهم الشرکه در موسسات غیر تجاری وابسته به موادی است که در اساسنامه ذکر می کنید. در بیشتر موارد انتقال سهم الشرکه با رضایت سایر شرکا امکان پذیر است.

اساسنامه موسسه غیر تجاری

اساسنامه یکی از اوراق مهم در موسسات غیر تجاری است که باید به درستی تنظیم شود تا در مراحل ثبت موسسه و بعد از تاسیس آن، پیچیدگی های قانونی نداشته باشید. اساسنامه موسسات غیر تجاری با توجه به موضوع فعالیت آنها طراحی می شود. بنابراین لازم است برای طراحی و تنظیم آن از قوانین و مقررات به خوبی آگاه بود.

برای تنظیم اساسنامه موسسه غیر تجاری بهتر است با یک موسسه ثبتی معتبر مشورت کنید. اگر موضوع فعالیت موسسه خودتان را انتخاب کردید، کارشناسان ما اساسنامه موسسه را برای شما تنظیم و ارسال خواهند کرد. کافی است با موسسه ثبتی ثبت شاخص تماس بگیرید.

سوالات متداول ثبت موسسه

برای ثبت موسسات غیر تجاری باید دو موسس بالای ۱۸ سال به عنوان هیئت مدیره معرفی شوند و موضوع فعالیت، غیر تجاری انتخاب گردد.

همه موسسات نیاز به مجوز ندارند. به عنوان مثال موسسه های فرهنگی، هنری، خیریه، حقوقی و... را می توان بدون نیاز به مجوز راه اندازی کرد. برای اطلاع دقیق از جزئیات این موضوع شماره ۸۸۰۶۷۰۰۰-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

هزینه ثبت موسسه با توجه به نوع موسسه متفاوت خواهد بود و شامل هزینه های اداری و هزینه های تاسیس می شود. ثبت موسسات نیز در صورتی که از همراهی کارشناسان زبده بهره مند باشید در کمتر از ۱۰ روز انجام شدنی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
پیمایش به بالا
Call Now Button