امروزه ثبت شرکت یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی یک کسب و کار به حساب می آید و می تواند امکان دسترسی به منابع مالی بیشتری را در اختیار کارفرمایان قرار دهد.
در واقع شما با ثبت و راه اندازی شرکت می توانید اعتبار بیشتری در بین مشتریان و شرکای تجاری خود داشته باشید.
یکی از اصطلاحاتی که در زمان ثبت یا تغییرات یک شرکت با آن مواجه خواهید شد خوشه و گروه است. انتخاب خوشه در ثبت شرکت یکی از مواردی است که اگر با توجه به نوع شرکت به درستی آن را انتخاب نکنید با مشکلات و محدودیت هایی در فعالیت خود مواجه می شوید.
در ادامه خوشه و گروه در ثبت شرکت یا در زمان تغییرات آن را کامل توضیح می دهیم.
منظور از خوشه و گروه در ثبت شرکت چیست؟
در زمان ثبت شرکت ها بعد از انتخاب نوع شرکت و تعیین مدت فعالیت آن، نوبت آن است که خوشه و گروه در ثبت شرکت انتخاب شود. منظور از خوشه در ثبت شرکت همان سر دسته و منظور از گروه زیر دسته فعالیت است.
در واقع موسسین باید با توجه به نوع و موضوع فعالیت شرکت، خوشه و گروه متناسب را در زمان ثبت شرکتها انتخاب کنند تا فرآیند ثبت نام به درستی پیش رود.
خوشه و گروه در ثبت تغییرات شرکت
خوشه و گروه اصطلاحاتی هستند که در زمان تاسیس و هم موقع ثبت تغییرات شرکت با آنها روبرو می شوید.
همان طور که بالاتر خوشه و گروه در ثبت شرکتها را توضیح دادیم، در صورتی که موسسان شرکت قصد تغییر موضوع فعالیت یا نوع شرکت خود را داشته باشند، لازم است خوشه و گروه در ثبت تغییرات را مجددا تعیین کنند.
در واقع شرکت ها با توجه به نوع خود، خوشه و گروه متناسب دارند و شرکت هایی که نیاز به مجوز خاصی دارند یا از نوع سهامی هستند، دارای خوشه های متفاوتی می باشند.
در صورتی که موسسان شرکت تصمیم گرفته اند شرکت را از نوع سهامی به مسئولیت محدود یا به عکس تغییر دهند، باید خوشه و گروه نیز متناسب با نوع شرکت تغییر کند.
خوشه در شرکت های سهامی خاص
خوشه شرکت سهامی خاص با توجه به این که شرکت نیاز به مجوز داشته باشد یا نداشته باشد در ۵ گروه دسته بندی می شود.
بنابراین با توجه به نوع و موضوع فعالیت شرکت سهامی خود باید یکی از خوشه ها و گروه های زیر را متناسب با آن انتخاب کنید:
- خوشه: بانک مرکزی – گروه: لیزینگ / صرافی
- خوشه: سازمان بورس و اوراق بهادار – گروه: تامین سرمایه / سرمایه گذاری / سبد گردان / پردازش اطلاعات مالی / هلدینگ / گروه خدمات بازار سرمایه / رتبه بندی / مشاور سرمایه گذاری
- خوشه: شرکت دولتی – گروه: شرکت دولتی
- خوشه: کارگروه صندوق های پژوهش و فناوری – گروه: صندوق پژوهش و فناوری
- خوشه: سایر – گروه عمومی
خوشه در شرکت های مسئولیت محدود
شرکت های مسئولیت محدود یکی از پرطرفدارترین انواع شرکت در ایران هستند که به واسطه قوانین ساده و شرایط کم دردسر، بسیاری از افراد برای راه اندازی کسب و کار خود به سراغ این نوع شرکت ها می روند.
خوشه و گروه در ثبت تغییرات شرکت مسئولیت محدود یا تاسیس این نوع شرکت ها با سایر شرکت ها متفاوت است.
در واقع در رابطه با شرکت های مسئولیت محدود یک استثناء وجود دارد و آن اینکه موضوع فعالیت شرکت مسئولیت محدود هر چه که باشد، خوشه و گروه آن را باید طبق مورد زیر انتخاب کنید:
- خوشه در ثبت شرکت مسئولیت محدود: سایر
- گروه در ثبت شرکت مسئولت محدود: عمومی
فراموش نکنید که این مورد همواره و برای تمامی شرکت های مسئولیت محدود صادق است.
خوشه در شرکت های تضامنی
برای ثبت شرکت های تضامنی فقط ۲ خوشه وجود دارد. در این نوع شرکت ها که بر اساس شراکت تجاری بین دو یا چند نفر تشکیل می شود، مسئولیت شرکا تضامنی است.
به این معنی که شرکا متعهد خواهند شد تا بدهی و زیان های وارده را حتی از محل اموال شخصی خود پرداخت کنند. به همین دلیل معمولا شرکت های صرافی که اهمیت بازپرداخت زیان ها در آنها بالاست، از نوع تضامنی تاسیس می شوند.
اگر قصد ثبت شرکت تضامنی را داشتید، برای انتخاب خوشه و گروه لازم است شرکت را در یکی از ۲ نوع زیر ثبت کنید:
- خوشه: بانک مرکزی – گروه: صرافی
- خوشه: سایر – گروه: عمومی
جمع بندی
خوشه و گروه در ثبت شرکت از جمله مواردی است که در زمان ثبت یا تغییرات شرکت ها باید مشخص گردد.
همان طور که در این بخش اشاره کردیم، منظور از خوشه در ثبت شرکت همان سر دسته و منظور از گروه، زیر دسته فعالیت می باشد. شرکت ها با توجه به نوع و موضوع فعالیت خود، لازم است یک خوشه و گروه مناسب را در زمان ثبت، انتخاب کنند.
علاوه بر این در صورتی که شرکتی بخواهد نوع یا موضوع فعالیت خود را تغییر دهد، انتخاب خوشه و گروه در ثبت تغییرات شرکت نیز الزامی است.
اگر برای تعیین خوشه و گروه شرکت خود سردرگم هستید و نمی دانید با توجه به شرایط شرکت، کدام خوشه و گروه مناسب شماست می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود با کارشناسان ثبت شاخص در ارتباط باشید.