پیگیری پلمپ دفاتر یکی از اقدامات مهم بعد از ثبت نهایی در سامانه جامع ثبت شرکتهاست که برای اطمینان از تعیین وضعیت نهایی و جلوگیری از مشکلات مالیاتی انجام می شود.
استعلام پلمپ دفاتر نیز با مراجعه به سامانه مذکور و با داشتن شماره پیگیری صورت می گیرد و شما می توانید از طریق انتخاب بخش “پیگیری درخواست” و “اظهارنامه پلمب الکترونیک” از قسمت نوع درخواست از وضعیت نهایی درخواست خود مطلع شوید.
در ادامه این مطلب قصد داریم به طور کامل شما را با مراحل و نحوه انجام آن به صورت گام به گام و قدم به قدم آشنا کنیم تا بتوانید به راحت ترین شکل ممکن اقدام به پیگیری پلمپ دفاتر قانونی نمایید.
دفاتر پلمپ چیست؟
دفاتر پلمپ به طور کلی دفاتر قانونی و رسمی یک کسب و کار هستند که تمامی رویدادهای مالی و حسابداری مجموعه در آنها ثبت می شود.
این دفاتر شامل دفتر روزنامه و دفتر کل بوده و توسط سازمان ثبت شرکتها تأیید و مهر (پلمپ) می گردند.
کلیه شرکت ها و اشخاص حقوقی موظفند که سالانه برای دریافت دفاتر پلمپ اقدام کنند. این دفاتر به منظور شفافیت مالی، جلوگیری از تخلفات حسابداری و بررسی عملکرد مالیاتی شرکت ها مورد استفاده قرار گرفته و بعد از فرآیند ثبت شرکت باید دریافت شود.
سامانه پیگیری پلمپ دفاتر
سامانه پیگیری پلمپ دفاتر اشخاص حقوقی با آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir در دسترس متقاضیان بوده و افراد با مراجعه به این وبسایت می توانند استعلام خود را انجام دهند.
لازم به ذکر است این سامانه در واقع همان سامانه جامع ثبت شرکتهاست و شما باید با رفتن به قسمت پیگیری درخواست برای استعلام پلپ دفاتر اقدام کنید.
ناگفته نماند برای پیگیری پلمپ دفاتر داشتن شماره پیگیری الزامی است و باید آن را به همراه داشته باشید.
در این سامانه علاوه بر پیگیری پلمپ دفاتر قانونی امکان ثبت شرکت، ثبت تغییرات شرکت، پیگیری ثبت شرکت، پیگیری ثبت تغییرات شرکت و استعلام نام مناطق آزاد نیر وجود دارد.
نحوه پیگیری پلمپ دفاتر
برای پیگیری پلمپ دفاتر لازم است که مراحلی را طی کنید و با انجام آنها از وضعیت درخواست خود مطلع گردید. در ادامه مراحل انجام آن را مرحله به مرحله شرح می دهیم.
پیگیری پلمپ دفاتر با کد رهگیری
پس از ثبت اظهارنامه برای پلمپ دفاتر قانونی در انتها شما یک کد ۱۹ رقمی منحصر به فرد را دریافت می کنید که از طریق آن می توانید نسبت به پیگیری دفاتر اقدام کنید. حال سوال اینجاست که چگونه می توان پلمپ دفاتر را پیگیری کرد و این فرآیند شامل چه مراحلی می شود.
مراحل و نحوه پیگیری پلمپ دفاتر به طور کلی به شرح زیر است:
- ورود به سامانه جامع ثبت شرکتها
- انتخاب بخش پیگیری درخواست
- انتخاب گزینه اظهارنامه پلمب الکترونیک
- وارد کردن شماره پیگیری
- وارد کردن تصویر امنیتی و بازیابی درخواست
۱. ورود به سامانه جامع ثبت شرکتها
به منظور پیگیری پلمپ دفاتر قانونی در اولین مرحله لازم است که از طریق آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir وارد سامانه جامع ثبت شرکتها شوید. این سامانه تحت نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که یکی از زیرمجموعه های قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران است فعالیت می کند.
۲. انتخاب بخش پیگیری درخواست
پس از ورود به سامانه لازم است که از قسمت های نمایش داده بخش پیگیری درخواست را انتخاب کند. این بخش برای استعلام و پیگیری درخواست های صورتجلسه تغییرات، ثبت تأسیس، اظهارنامه پلمب الکترونیک، استعلام نام مناطق آزاد و اظهارنامه ثبت دفتر تجارتی راه اندازی شده است.
۳. انتخاب گزینه اظهارنامه پلمب الکترونیک
در این مرحله بعد از وارد شدن به بخش پیگیری درخواست باید نوع درخواست را انتخاب کنید. در واقع بعد از انجام این کار یک لیست انتخابی برای شما باز می شود و شما باید از بین گزینه ها خدمات اظهارنامه پلمب الکترونیک را انتخاب نمایید.
۴. وارد کردن شماره پیگیری
در ادامه لازم است در قسمت شماره پیگیری کد رهگیری دریافت شده پس از ثبت اظهارنامه پلمپ دفاتر را وارد نمایید. اگر این کد را به همراه ندارید باید آن را از طریق بخش شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام! بازیابی کنید.
۵. وارد کردن تصویر امنیتی و بازیابی درخواست
در انتها نیز باید تصویر امنیتی را وارد کرده و پس از آن دکمه بازیابی درخواست را بزنید تا وضعیت درخواستتان قابل مشاهده شود.
پیگیری پلمپ دفاتر با بارکد پستی
تا سال قبل از سال ۱۴۰۳ پیگیری از پلمپ دفاتر از اداره پست انجام می شد.
به طوریکه دفاتر کل و روزنامه به صورت فیزیکی تکمیل شد و برای اداره ثبت شرکتها ارسال می گردید. در ادامه نیز این دفاتر توسط کارشناسان بررسی می شدند و در صورت تایید به صورت مهر شده برای صاحبین آنها ارسال می گشت.
اما در حال حاضر تمامی این پروسه به صورت الکترونیکی انجام می شود و تکمیل فعالیت های مالی اشخاص حقوقی و پلمپ دفاتر از طریق سامانه جامع ثبت شرکتها صورت می گیرد.
بازیابی کد رهگیری پلمپ دفاتر چگونه است؟
اگر بنا به هر دلیلی به کد پیگیری پلمپ دفاتر خود دسترسی ندارید اصلا نگران نباشید چون این کد به سادگی قابل بازیابی است.
بدین منظور سامانه ثبت شرکتها گزینه ای را ایجاد کرده که متقاضیان در صورت نیاز بتوانند کد رهگیری پلپ دفاتر قانونی را بازیابی نمایند.
مرحله اول: برای انجام این فرآیند در ابتدا لازم است وارد وبسایت سامانه جامع شرکتها به آدرس اینترنتی irsherkat.ssaa.ir شوید.
مرحله دوم: در ادامه پس از ورود به سامانه باید از بین فهرست های موجود گزینه پیگیری درخواست را انتخاب کنید.
مرحله سوم: سپس طبق تصویر باید بر روی قسمت شماره پیگیری خود را فراموش کرده ام! بروید.
در انتها یکسری گزینه ها برای بازیابی رمز عبور نمایش داده می شود که عبارتند از شماره ملی، سال مالی، روز مالی، ماه مالی، سال مالی و شماره تلفن همراه متقاضی. در ادامه کافیست شما با وارد کردن و تکمیل این موارد اقدام به بازیابی کد پیگیری خود کنید.
نتیجه گیری
پلمپ دفاتر یکی از اقدامات مهم برای ثبت هزینه ها و عملکرد مالی شرکت ها و اشخاص حقیقی مشمول پرداخت مالیات بوده و لازم است که در موعد مقرر انجام شود.
در این مقاله به طور کامل در مورد نحوه پلمپ دفاتر و مراحل آن توضیح داده شد. لازم به ذکر است که با توجه به چالش های پیش روی در ثبت دفاتر پلمپ و تخصصی بودن مراحل آن توصیه می شود که روند انجام آن را به موسسات ثبتی معتبر نظیر ثبت شاخص واگذار کنید.
ما در ثبت شاخص با بیش از سه دهه تجربه و بهره مندی از وکلا و کارشناسان مجرب در کنار کسب و کار شما هستیم تا بتوانید در سریع ترین زمان و بدون وجود مشکل دفاتر پلمپ ۱۴۰۴ خود را به ثبت برسانید.
سوالات متداول پیگیری دفاتر پلمپ
در حال حاضر برای پیگیری پلمپ دفاتر قانونی می توانید به سامانه جامع اداره ثبت شرکتها مراجعه نموده و از طریق وارد کردن شماره پیگیری از وضعیت درخواست خود اطلاع یابید.
سامانه پلمپ دفاتر از طریق آدرس irsherkat.ssaa.ir در دسترس کاربران قرار دارد و از طریق آن می توان هم برای ثبت اظهارنامه پلمپ و هم پیگیری وضعیت آن اقدام کرد.
بله، شما می توانید بوسیله شماره پیگیری پلمپ دفاتر و مراجعه به سامانه مربوطه نسبت به استعلام وضعیت خود اقدام کنید. اما برای ثبت اظهارنامه پلمپ با توجه به تخصصی بودن مراحل توصیه می شود که انجام آن را به موسسه ثبتی ثبت شاخص بسپارید.