ثبت شرکت خدمات پرستاری یکی از راه های فعالیت قانونی در حوزه سلامت است که با توجه به نیاز روزافزون جامعه به خدمات درمانی و مراقبتی در منزل، می تواند فرصتی مناسب برای کارآفرینان و سرمایه گذاران باشد.
با تاسیس شرکت خدمات پرستاری می توانید خدمات متنوعی را به مشتریان خود ارائه دهید و از فرصت های ویژهی این حوزه بهره ببرید. در ادامه این مطلب به طور کامل به بررسی شرایط، مراحل و مدارک تاسیس شرکت پرستاری می پردازیم.
تعریف شرکت پرستاری و زمینه های فعالیت آن
پرستار فردی است که در زمینه مهارت های حرفه ای مراقبت از بیماران، درمان بیماران و آموزش بیماران تحصیل کرده است و شرکت پرستاری، گروهی از دانش آموختگان رشته های پزشکی و گاه غیر پزشکی هستند که خدمات متنوعی را به مشتریان ارائه می دهند.
زمینه های فعالیت شرکت های پرستاری شامل موارد زیر است:
- خدمات پرستاری و ویزیت در منزل
- تولید، توزیع و صادرات دارو
- تاسیس موسسات پاراکلینیکی
شرایط ثبت شرکت خدمات پرستاری
برای ثبت شرکت پرستاری لازم است مدارکی را که در کمیسیون ماده ۲۰ وزارت بهداشت قید شده، آماده کنید. همچنین اساسنامه و موضوع فعالیت شرکت باید به تایید سازمان های ذیصلاح برسد.
تاسیس شرکت پرستاری تنها با تایید وزارت بهداشت امکان پذیر خواهد بود. وزارت بهداشت بعد از صدور مجوز اولیه برای ثبت شرکت، سایر مراحل ثبتی را نیز بررسی می کند تا اجازه فعالیت رسمی را صادر کند.
مدارک لازم جهت تاسیس شرکت خدمات پرستاری
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت خدمات پرستاری عبارت است از:
- مدارک هویتی برابر اصل شدهی اعضای هیئت مدیره، سهامداران و بازرسان
- ارائه مجوزهای لازم از مراجع ذیربط
- ارائه ۲ نسخه تقاضانامه، اساسنامه، شرکتنامه
- ارائه ۲ نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسس و ۲ نسخه صورتجلسه هیئت مدیره
- گواهی عدم سوء پیشینه اعضا
- گواهی عدم اشتغال اعضای هیئت مدیره در مراکز وابسته به دولت
- معرفی نامه اشخاص حقوقی
مراحل ثبت شرکت خدمات پرستاری
بعد از تایید اساسنامه شرکت توسط وزارت بهداشت و درمان، می توانید مراحل تاسیس شرکت پرستاری را با انتخاب ۵ نام برای شرکت آغاز کنید. برای این کار باید وارد سامانه ثبت شرکت ها شوید و مراحل و فرم ها را به ترتیب پر کنید.
در وهله اول برای ثبت شرکت خدمات پرستاری باید ۵ نام انتخابی خودتان را به ترتیب اولویت وارد کنید. انتخاب نوع شرکت، مدت زمان فعالیت شرکت، موضوع شرکت، اطلاعات مربوط به اعضای شرکت، اطلاعات مربوط به محل شرکت، سرمایه اولیه، میزان سهام اعضا و موارد دیگر، همگی در سامانه اینترنتی ثبت شرکت ها وارد می شود.
در صورتی که کارشناس مربوطه مدارک را تایید و یکی از نام ها را پذیرفت، لازم است مدارک و مجوزهای لازم به صورت پستی برای اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.
در مرحله آخر با مراجعه حضوری متقاضی به اداره ثبت شرکت ها و پرداخت هزینه های ثبت، پیش نویس آگهی تاسیس برای چاپ در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار آماده خواهد شد و کد ثبتی شرکت پرستاری را دریافت خواهید کرد.
برای انجام ثبت تغییرات شرکت نیز می توان با توجه نوع شرکت پرستاری ثبت شده و نوع تغییرات، برای تنظیم صورتجلسه تغییرات مورد نظر اقدام نمود.
شرکت خدمات پرستاری در قالب چه شرکت هایی قابل ثبت است؟
شرکت خدماتی پرستاری را می توان در قالب یکی از شرکت های سهامی خاص، مسئولیت محدود و تعاونی به ثبت رساند.
هر کدام از این شرکت ها مزایا و معایب خودشان را دارند، اما نکته مهم این است که برای ثبت شرکت خدمات پرستاری باید نصف به علاوه یک نفر اعضا از دانش آموختگان پزشکی یا پیراپزشکی باشند.
لازم به ذکر است که ثبت شرکت تجهیزات پزشکی در قالب شرکت های با مسئولیت محدود و یا سهامی خاص قابل ثبت است.
ثبت شرکت پرستاری سهامی خاص
برای ثبت شرکت سهامی خاص خدمات پرستاری، حداقل ۵ عضو در ابتدا باید حضور داشته باشند که ۳ عضو سهامدار و ۲ عضو دیگر بازرسین خواهند بود.
اعضای شرکت سهامی خاص با تامین سرمایه اولیه شرکت و مدارکی که بالاتر گفته شد می توانند شرکت خدمات پرستاری را در قالب سهامی خاص راه اندازی کنند.
ثبت شرکت خدمات پرستاری با مسئولیت محدود
ثبت شرکت مسئولیت محدود برای ارائه خدمات پرستاری با ۲ عضو امکان پذیر است. سرمایه اولیه در این شرکت به قطعات سهام تقسیم نمی شود و اعضا با توجه به سهم الشرکه خود در شرکت مسئولیت خواهند داشت.
ثبت شرکت خدمات پرستاری تعاونی
ثبت شرکت های تعاونی قوانین پیچیده تری نسبت به دو شرکت قبلی دارد. برای تاسیس شرکت پرستاری تعاونی حداقل باید ۷ عضو حاضر باشند.
علاوه بر این سرمایه اولیه مورد نیاز برای ثبت این شرکت بیشتر است و اساسنامه شرکت باید به تایید اتاق تعاون استان مربوطه برسد. بعد از ثبت شرکت نیز، یک مرحله بازرسی توسط وزارت بهداشت انجام می شود.
نحوه گرفتن مجوز خدمات پرستاری در منزل
برای اخذ مجوز برای ثبت شرکت خدمات پرستاری در منزل مدارک زیر مورد نیاز است:
- گواهی عدم سوء پیشینه همهی کارکنان شرکت
- تصویر آخرین مدرک تحصیلی دانش آموختگان غیر پزشکی
- گواهی تایید صلاحیت همهی پزشکان و پیراپزشکان از دانشگاه علوم پزشکی
- گواهی پایان طرح و پروانه کاری دائم پزشکی همهی پزشکان
توجه داشته باشید برخی از خدمات پرستاری مانند پرستاری از کودک و سالمند، پانسمان و تزریقات نیاز به دریافت مجوز ندارد و می توانید بدون مجوز هم شرکت خود را ثبت کنید.
برای کسب اطلاعات دقیق تر با کارشناسان ما در موسسه ثبتی ثبت شاخص تماس بگیرید.
سوالات متداول ثبت شرکت خدمات پرستاری
هزینه با توجه به نوع شرکت، تعداد اعضا و شرایط شما متفاوت خواهد بود. هزینه های ثبت شامل هزینه تنظیم صورتجلسه، آماده سازی مدارک، حق الثبت، هزینه های پستی و انتشار آگهی در روزنامه است. برای اطلاع دقیق از این هزینه ها می توانید با موسسه ثبت شاخص تماس بگیرید.
شرکت پرستاری می تواند به عنوان سهامی خاص، مسئولیت محدود یا شرکت تعاونی ثبت شود.
به صورت کلی اخذ مجوز از وزارت بهداشت و درمان ضروری است. البته برخی استثنائات در این زمینه وجود دارد.
با توجه به نوع شرکت ثبت شده حداقل سرمایه اولیه می تواند از یک میلیون ریال به بالا باشد.
شرایط کلی دریافت مجوز برای تاسیس شرکت پرستاری شامل موارد زیر است:
- تایید اساسنامه توسط وزارت بهداشت
- حضور دانش آموختگان پزشکی و پیراپزشکی در هیئت مدیره
- عدم سوء پیشینه اعضای شرکت
- ارائه گواهی تایید صلاحیت و پایان طرح و پروانه کاری دائم پزشکان
سلام. خسته نباشید. برای ثبت شرکت خدمات پرستاری در منزل چه تعداد مجوز لازمه که دریافت بشه؟
سلام وقت بخیر
جهت مشاوره رایگان ثبت شرکت خدمات پرستاری می توانید با شماره ۲۸۴۲۱۸۸۰-۰۲۱ تماس بگیرید.