ثبت برند خارجی یکی از راه های حفظ حقوق مالکیت فکری و تجاری شرکت ها و اشخاص حقوقی و حقیقی در بازارهای جهانی است.
برند یک علامت تجاری است که محصولات یا خدمات یک شخص یا سازمان را از رقبای دیگر متمایز می کند. یک برند می تواند شامل نام، لوگو، طرح، رنگ، یا هر ترکیبی از این عناصر باشد.
ثبت برند با نام خارجی به این معناست که شخص یا سازمان مالک برند در کشور یا منطقه ای خارج از حوزه قانونی خود، حق استفاده انحصاری از برند خود را به ثبت برساند.
این کار باعث می شود که سایر اشخاص بدون اجازه قانونی نتوانند از برند مورد نظر استفاده یا آن را تقلید کنند. در غیر این صورت، مالک برند می تواند از طریق دادگاه های مختص به حقوق مالکیت فکری، اقدامات قانونی لازم را انجام دهد.
در ادامه شرایط و نحوه ثبت برند خارجی در ایران را مورد بررسی قرار می دهیم.
- برای مشاوره رایگان فرم زیر را کامل کنید
ثبت برند خارجی در ایران
ثبت برند خارجی در ایران تحت کنوانسیون مادرید انجام می شود. در این معاهده توافقنامه ای بین کشورهای مختلف به امضاء رسیده و قوانین و مقرراتی برای ثبت برند در آن وضع شده است.
طبق قوانین ایران، ثبت برندهای خارجی یا بیگانه بدون اخذ مجوز از صاحب اصلی برند، غیرقانونی تلقی می شود. بر همین اساس، متقاضی باید قرارداد معتبری مبنی بر خرید یا اجاره برند ارائه دهد.
همچنین لازم است مدارکی مبنی بر ثبت قبلی برند در کشور مبدا نیز ارائه شود. در غیر این صورت، امکان ثبت برند خارجی در ایران وجود نخواهد داشت.
خوشبختانه کشور ایران یکی از اعضای کنوانسیون مادرید بوده و متقاضیان از طریق ثبت برند مادرید می توانند برای گسترش بیزنس خود و ثبت برند خارجی اقدام کنند.
شرایط ثبت برند خارجی
ثبت برندهای بیگانه یا خارجی در داخل کشور، شرایط و مقررات خاص خودش را دارد. در واقع تنها زمانی می توانید برای ثبت یک برند خارجی در کشور اقدام کنید که شرایط ثبت آن وجود داشته باشد.
از شرایط ثبت برند خارجی در ایران می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
برای ثبت یک برند خارجی، باید سال های زیادی از تاسیس آن برند در کشور مبدا گذشته باشد و برند اعتبار خودش را از دست داده یا صاحب برند آن را رها کرده باشد. در این شرایط می توانید با استعلام برند، نام مربوطه را به شکل بین المللی برای خود ثبت کنید.
طبق قراردادها و مقررات قانونی باید حق استفاده از برند را داشته باشید. این حق ممکن است برای استفاده از همه طبقات برند یا فقط تعداد خاصی از طبقات به شما داده شده باشد.
فرقی نمی کند شخصیت حقیقی یا حقوقی باشید، برای ثبت برند خارجی باید آن را طبق قرارداد از صاحب اصلی خریداری کرده و سپس با ارائه مستندات، آن را به نام خود و به صورت بین المللی ثبت کنید.
یکی دیگر از شرایط ثبت برند، اجاره کردن آن است. شما می توانید با تنظیم توافق نامه با شرکت مادر، از برند بیگانه در طول مدت زمان مشخصی استفاده کنید.
برای استفاده از برند خارجی در ایران می توانید نمایندگی قانونی شرکت اصلی را در اختیار بگیرید که برای این کار باید مطابق قوانین تجاری کشور عمل کنید.
مدارک ثبت برند خارجی
برای ثبت برند با نام خارجی در داخل کشور، متقاضی باید مدارک زیر را ارائه کند:
اولین مدرک مورد نیاز، قرارداد معتبری است که نشان دهد متقاضی از صاحب اصلی برند، حق استفاده از آن را در ایران خریداری یا اجاره کرده است. این قرارداد باید به تایید طرفین رسیده باشد.
مدارک ثبت و مدارک هویتی شرکت (شخص حقوقی) یا فردی (شخص حقیقی) که قصد ثبت برند را دارد، لازم است. این مدارک شامل کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و مدارک ثبتی شرکت به همراه اسناد هویتی مالکان و سهامداران شرکت است.
مدارک شناسایی و مالکیت صاحب اصلی برند نیز باید ارائه شود تا ارتباط بین متقاضی و مالک اولیه برند مشخص باشد.
ارائه گواهی ثبت برند در کشور مبدا نیز ضروری است تا ثابت شود برند قبلا به ثبت رسیده است.
اگر تاسیس برند به عهده نماینده قانونی یا وکیل باشد، ارائه وکالت نامه اصلی نیز الزامی است.
مراحل ثبت برند خارجی
مراحل ثبت برند خارجی در ایران با مراحل ثبت برند عمومی متفاوت است و شامل پروسه مشخصی می شود. در ادامه روند ثبت برند خارجی را تشریح می کنیم:
- آماده سازی مدارک مورد نیاز
- تنظیم و ارسال اظهارنامه
- پرداخت هزینه های ثبت
- بررسی اولیه درخواست توسط اداره مالکیت معنوی
- انتشار آگهی تقاضای ثبت برند
- مهلت قانونی برای ثبت اعتراض سایرین
- ثبت نهایی برند
- دریافت گواهی ثبت برند
آماده سازی مدارک مورد نیاز: در این مرحله مدارک هویتی مانند کپی پاسپورت یا مدارک ثبت شرکت تهیه و آماده ارائه می شوند. اگر برند در کشور مبدأ ثبت شده باشد گواهی ثبت آن همراه با ترجمه رسمی الزامیست. همچنین برای برندهای لاتین، کارت بازرگانی معتبر مورد نیاز می باشد.
تنظیم و ارسال اظهارنامه: در ادامه باید اظهارنامه ثبت برند از طریق سامانه iripo.ssaa.ir تکمیل شود. سپس لازم است اسناد لازم بارگذاری شوند.
پرداخت هزینه های ثبت برند: در مرحله بعدی باید هزینه اولیه ثبت برند از طریق درگاه بانکی سامانه پرداخت شود و شماره پیگیری در پرونده ثبت گردد.
بررسی اولیه درخواست توسط اداره مالکیت معنوی: در ادامه کارشناسان برند را از نظر عدم شباهت با برندهای دیگر و تطابق با قوانین و استانداردهای فرهنگی ایران مورد بررسی قرار می دهند.
انتشار آگهی تقاضای ثبت برند: در صورت تایید درخواست، آگهی ثبت برند در روزنامه رسمی منتشر می شود.
مهلت قانونی اعتراض به برند:
بعد از انتشار آگهی اولیه، افراد یا شرکت ها در صورت تضاد منفع یا شباهت ۳۰ روز فرصت دارند تا به ثبت برند اعتراض کنند.
ثبت نهایی برند: برند مورد نظر در صورت عدم اعتراض در بازه زمانی تعیین شده ثبت نهایی خواهد شد.
دریافت گواهی ثبت برند: در نهایت گواهی ثبت برند با اعتبار ۱۰ ساله صادر خواهد شد.
کاربردهای ثبت برند خارجی
- امکان فعالیت قانونی در بازارهای خارجی
- جلوگیری از سوء استفاده دیگران از برند
- افزایش اعتبار و ارزش برند
- تسهیل صادرات و ورود به بازارهای جهانی
- برخورداری از حمایت های قانونی بین المللی
- توسعه بازار محصولات و خدمات
ثبت برند خارجی در ثبت شاخص
ثبت برند خارجی در ایران یکی از خدمات حرفه ای است که در موسسه ثبت شاخص برای شما عزیزان فراهم کردیم. ثبت شاخص با داشتن کادری مجرب و متعهد، از شروع فرآیند ثبت برند با نام خارجی تا پایان آن، همراه و مشاور شما خواهد بود.
ما در موسسه ثبت شاخص با توجه به نیازها و اهداف شما، بهترین راهکار را برای ثبت برندهای خارجی پیشنهاد خواهیم داد. برای کسب اطلاعات بیشتر، کافی است با ما تماس بگیرید تا کارشناسان شما را راهنمایی کنند.
سوالات متداول ثبت برند خارجی
ثبت برند خارجی در ایران از طریق کنوانسیون ثبت بین المللی مادرید قابل انجام است.
ثبت برند خارجی در ایران توسط شرکت ثبتی ثبت شاخص به صورت دقیق و کامل انجام می شود. تنها کافیست با شماره ۰۲۱۸۸۰۶۷۰۰۰ تماس بگیرید.